Wat is het e-visum voor Turkije?

Het e-visum voor Turkije vervangt het oude visum dat u bij aankomst op de luchthaven kon kopen. Met ingang van 5 juli a.s. Is dit niet meer mogelijk om op de luchthaven zelf een visum te regelen. Wanneer wij uw visumaanvraag hebben verwerkt dan krijgt u deze per mail binnen. Deze dient u vervolgens te printen en het geprinte visum neemt u mee naar Turkije.

Wat heb ik precies nodig om een visum aan te vragen?

U heeft een Europese ID-kaart of paspoort nodig die nog minimaal 8 maanden geldig is vanaf de datum van uw visum-ingangs-datum. Het is handig als u uw reis naar Turkije al heeft geboekt. Voor de betaling heeft u een betaalpas met Ideal of Mister Cash mogelijkheden nodig.

Als u een reisdocument heeft die binnen acht maanden verloopt, dan moet u bij uw gemeente een nieuw paspoort of identiteitskaart aanvragen. Bij een vertrek binnen enkele dagen zult u een spoedaanvraag moeten doen. Hiervoor rekenen de gemeenten extra kosten. Reden temeer om uw reisdocumenten vroegtijdig te regelen.

Hoe lang is mijn visum geldig?

Uw visum is 6 maanden geldig. U mag echter niet langer dan 90 dagen achtereen in het land verblijven. Wel kunt u meerdere keren in deze 6 maanden naar Turkije gaan op hetzelfde visum.

Hoelang voordat ik op vakantie ga moet ik het visum aanvragen?

Het is aan te raden om minimaal 24 uur van te voren het visum aan te vragen. Het visum kan maximaal 3 maanden van te voren worden aangevraagd.

Kan ik meerdere keren Turkije in?

Ja met het visum kunt u meerder keren het land in. Het visum is 180 dagen geldig en binnen deze termijn kunt u zo vaak als u wilt Turkije in- en uit reizen.

Kan ik mijn geld terug krijgen als ik het visum niet heb gebruikt?

Nee helaas is dat niet mogelijk. Als uw visum is aangevraagd en verstrekt zijn de kosten al gemaakt. Visums kunnen niet worden ingewisseld of op een andere naam gesteld.

Heb ik een e-visum nodig als ik op een cruiseschip Turkije betreedt?

U heeft alleen een visum nodig als u de boot verlaat en naar een andere stad gaat dan waar de boot is aangelegd. Als u alleen in de stad blijft waar de boot is aangemeerd hoeft u geen e-visum aan te vragen. De lokale autoriteiten verlenen de toegang tot de havenstad.

Hebben kinderen een visum voor Turkije nodig?

Ja, u zult ook voor kinderen een visum moeten aanvragen. U kunt zijn of haar ID informatie cq paspoortgegevens hiervoor gebruiken.

Ik heb een andere nationaliteit dan Nederlands of Belgisch. Hoe gaat dat verder?

U kunt via ons alleen met een Nederlandse of Belgische nationaliteit een e-visum aanvragen. Turkije heeft met andere landen andere regels en afspraken.

Wat als ik een fout heb gemaakt in het aanvraagformulier?

De aanvrager is verantwoordelijk voor fouten welke gemaakt zijn tijdens het invullen van het aanvraagformulier. Wanneer er toch een fout wordt gemaakt kunt u ons het beste direct mailen of bellen. Wellicht kunnen wij de fout nog voor u herstellen voordat deze in het behandelproces wordt opgenomen. Wanneer het visum reeds is aangevraagd bent u te laat en zult u een nieuw visum aan moeten vragen.

Moeten al mijn voornamen worden ingevuld?

U vermeldt alle voornamen exact zoals vermeld staat in het paspoort.

Welke achternaam moet ik invullen wanneer ik getrouwd ben?

U dient uw achternaam exact in te vullen zoals op het paspoort staat. Als getrouwde Nederlandse vrouw betekent dit in bijna alle gevallen dat uw paspoort op uw meisjesnaam staat. Wanneer u meerdere achternamen heeft, en zo staat dit ook vermeld in uw paspoort, dan vermeld u ze allemaal.

Kan ik mijn roepnaam invullen?

U zal al uw voornamen exact zo moeten invullen zoals het vermeld staat in uw paspoort. Roepnamen zijn niet rechtsgeldig.

Waarom moet ik de voornamen van mijn ouders invullen?

Alleen wanneer de reiziger minderjarig is zal deze informatie ingevuld moeten worden. Anders het vakje leeg laten. Dit is een vraag vanuit de Turkse overheid.

Wat is het documentnummer?

Het documentnummer is het unieke nummer van het paspoort of ID-kaart bestaande uit 9 karakters. Het nummer bevat zowel cijfers als letters. Vul alle letters in hoofdletters in. Een paspoort begint vaak met een N of B en een identiteitskaart met een I.

Let ook goed op het verschil tussen een 0 (nul = ovaal) en een O (een o = rond).

Moet ik Turkije betreden op de precieze datum die ik invul bij de visumaanvraag?

Nee, dat hoeft niet. Het betekent alleen dat vanaf die datum die u invult bij de visum aanvraag het visum in werking treedt. Uw visum is vanaf die dag nog 180 dagen geldig waarbij u maximaal 90 dagen achtereen in Turkije mag verblijven.

Waarom zou ik een visum aanvragen bij Evisumdienst.nl?

Een visum aanvragen via ons heeft verschillende voordelen. Zo zijn wij ervaren in het aanvragen van uw visum. Uw gegevens zijn bij ons veilig en worden in geen geval aan derden verstrekt.

Wij kunnen uw visum snel regelen. U ontvangt uw visum binnen 24 uur op het door u aangegeven e-mail adres. Daarbij is onze aanvraagprocedure gemakkelijk en heeft u het visum al binnen 5 minuten geregeld.

Verder kunt u gemakkelijk en veilig aan ons betalen. Dat gaat via iDeal en voor Belgische aanvragers via Mister Cash.

Hoe snel is het visum binnen?

Na het aanvragen ontvangt u het visum binnen 24 uur per e-mail. Dit geldt voor de werkdagen en ook in het weekend. Omdat uw visum maximaal 3 maanden van te voren aangevraagd kan worden en indien uw aankomstdatum verder dan 3 maanden in de toekomst ligt, dan ontvangt u het visum exact 3 maanden van te voren.

Wat kost een visum bij Evisumdienst.nl?

Bij ons betaalt u € 24,95 voor een visum. Dat is gebaseerd op het visum en de verwerkingskosten ervan. Standaard ontvangt u het visum per email zodat u het zelf uit kunt printen.
Indien u zelf geen printer heeft kost het geprint en per post ontvangen van de aangevraagde visums € 8,00 Dat is tot maximaal 5 visums per postverzending. Voor elk extra visum komt er € 1,00 bij.

Krijg ik mijn geld terug als mijn visum is afgewezen bij de aanvraag.

Als uw visum aanvraag wordt afgewezen dan storten wij het totale bedrag terug op uw rekening.

Op welke tijden kan ik een visum aanvragen?

U kunt 24 uur per dag, 7 dagen per week een visum bij ons aanvragen. U ontvangt het altijd binnen 24 uur.

EEN ANDERE VRAAG?

Indien uw vraag niet beantwoord wordt, kunt u altijd contact met ons opnemen. Wij helpen u graag!